Schildertechnieken (acrylverf)

Docent: Kathrin Locker

Altijd al willen onderzoeken of schilderen iets voor je is? In deze cursus leer je de grondbeginselen van het schilderen met acrylverf in logisch opgebouwde lessen. In de eerste vijf lessen komen in leuke simpele opdrachten de technische aspecten van het materiaal en beeldende middelen als vorm, licht, ruimte, kleur en compositie aan de orde. In de laatste 5 lessen schilder je stap voor stap een schilderij naar eigen ontwerp en voorkeur op doek.Start: woensdag 9 januari 2019

Duur: 10 lessen

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: € 225

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, lesbrieven en koffie/thee.

CURSUSSEN

ONTDEK JE TALENT IN EEN INSPIRERENDE CURSUS

Van tekenen tot schilderen,

van realistisch tot abstract,

voor beginner tot gevorderd.


Bekijk hier het totale aanbod van cursussen in de Oude Werf

en schrijf je hier in


MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Tekentechnieken 1

Docent: Nine Kullberg

In deze cursus ontdek je de mogelijkheden van verschillende tekenmaterialen: houtskool, potlood, inkt en contékrijt. Je leert hoe je ruimtelijke vormen weergeeft op papier. Lijnvoering, het bouwen van vormen en schilderen met licht; het zit allemaal in “tekenen”. Je leert anders kijken.

Kortom er gaat een tekenbare wereld voor je open.

Start: donderdag 20 september 2018

Duur: 8 lessen

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Prijs: € 135  

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Abstract en verder  

Docent: Mireille Nagtegaal

“Niets moet in de kunst, want kunst is vrij” (Wassily Kandinsky) is in de schilderpraktijk soms lastig. Deze schildercursus helpt je op weg die vrijheid te vinden. Je leert de essentie van je onderwerp vorm te geven en niet op basis van alleen je waarneming. Je krijgt ideeën en uitgangspunten aangereikt. De cursusreeks is geschikt voor mensen met teken- en/of schilders-ervaring die willen kijken hoe ze avontuurlijker en expressiever te werk kunnen gaan. Door voorbeelden laat docent Mireille Nagtegaal zien wat je kunt bereiken als je risico’s neemt en experimenteert met verschillende materialen en technieken.


Start: tweewekelijks vanaf vrijdag 11 januari tm 28 juni 2019

Duur: 13 lessen

Tijd: 19:00 tot 22:00 uur

Prijs: € 325

Bijzonderheden: eigen schildermaterialen en ondergronden meenemen, inclusief experimentele materialen, koffie/thee.


MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Soft Pastel Basis

Docent: Lisa Peters Esvelt

We staan tijdens deze cursus stil bij de verschillende soorten soft pastels en welke ondergrond soorten er beschikbaar zijn voor soft pastels. We gaan aan de slag op zowel suèdeboard als Pastelmat met verschillende soorten soft pastels. Een aantal lessen zullen we een onderwerp behandelen zoals techniek, kleur, licht e.d.. We werken o.a. naar foto’s die u zelf mee brengt. In de laatste lessen kunt u zelfstandig aan de slag gaan met uiteraard technische ondersteuning.


Start: donderdag 8 maart 2018

Duur: 8 lessen

Tijd: 13:30 tot 16:00 uur

Prijs: € 175  

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Pastel Technieken

Docent:  Lisa Peters Esvelt

Het vervolg op de Soft Pastel Basis waarin je aan de slag gaat met zoveel mogelijk zelf maken. Je prepareert je ondergrond, maakt een ondertekening en op basis van de zo gecreeerde structuren maak je je eindwerk. Je leert ook hoe je een eigen pastelkrijtje maakt! Thema is landschap. Deze cursus sluit naadloos aan op de Soft Pastel Basis cursus, maar het is niet verplicht om deze eerst te volgen. NB: het Pastelleritus-weekend heeft dezelfde inhoud als deze cursus.


Start: tweewekelijks vanaf vrijdag 18 januari 2019

Duur: 5 lessen

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: € 160  

Bijzonderheden: Prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Start: woensdag 23 januari 2019

Duur: 10 lessen

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: € 195  + materialen € 83

Bijzonderheden: prijs is inclusief  koffie/thee en reader.

Let op: locatie Winterboeidreef 6 Utrecht Overvecht!

Schilderen met Olieverf       (online? klik hier)

Docent: Sasja Bork

In deze cursus raak je vertrouwd met de vele aspecten van het schilderen met olieverf: transparant of dekkend, met penseel of schildermes, nat in nat of laag over laag. Je leert kleuren mengen, kleurovergangen en toonnuances schilderen en je leert hoe je een boeiende compositie kunt maken. Je bouwt je schilderij laag voor laag op volgens de beproefde methode die Sasja al 15 jaar onderwijst en waarmee je schilderij zeker gaat lukken. Voor de cursus kun je bij Van de Linde een materialen pakket bestellen (83 euro) en er zit een zeer uitgebreide reader bij boordevol tips & tricks.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Tekentechnieken 2

Docent: Nine Kullberg

Verdiep je tekenvaardigheden met diverse materialen (houtskool, potlood, inkt en contékrijt).  Je leert eigen keuzes maken in compositie en materiaalgebruik en ontwikkelt je eigen handschrift. Daardoor wordt je werk heel persoonlijk.

Zo leer je niet alleen al doende maar ook van elkaar.


Start: donderdag 10 januari 2019

Duur: 8 lessen

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Prijs: € 135  

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Tekentechnieken 3: tekenen & aquarel

Docent: Nine Kullberg

Erg leuk (en handig) om op vakantie mee bezig te zijn. Je maakt je eigen vakantie impressies met materiaal dat in een handtas of rugzakje past: tekenboekje (Seawhite), doosje aquarelverf (Cotman) en penseel, potlood en/of fineliner.  In de cursus oefenen we het aquarel schilderen in het boekje en op 300 grams aquarelpapier. Je leert over het gebruik en het mengen van kleuren. Kleine opdrachten in de les en voor thuis maken je stap voor stap vertrouwd met het materiaal en het werken in een tekenboekje. Tip:  Volg eerst de cursus Tekentechnieken.


Start: donderdag 14 maart 2019

Duur: 8 lessen

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Prijs: € 160  

Bijzonderheden: prijs is inclusief koffie/thee en materialen (tekenboekje Seawhite, penseel, doosje aquarelverf Cotman.)

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

NIEUW!