Schilderen: Basis Technieken

Docent: Carlijn Bakker

Carlijn leert je in tien lessen belangrijke basistechnieken van het schilderen met acrylverf. Je leert al gauw hoe je een schilderij kunt opzetten, hoe met licht/donker effecten te werken, de juiste kwast- hantering, enzovoorts. Alles op een speelse, vrije en dynamische wijze. Je zult verbaasd staan wat er binnen je mogelijkheden ligt met een paar simpele technieken. Het is belangrijk dat we plezier hebben in het schilderen en ons vrij voelen om fouten te mogen maken, want zo bereiken we uiteindelijk de beste resultatenStart: woensdag 11 april 2018

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: 195 euro

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

CURSUSSEN

ONTDEK JE TALENT IN EEN INSPIRERENDE CURSUS

Van tekenen tot schilderen,

van realistisch tot abstract,

voor beginner tot gevorderd.


Bekijk hier het totale aanbod van cursussen in de Oude Werf

en schrijf je in via info@oude-werf.nl


MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Tekenvaardigheden

Docent: Nine Kullberg

Voor wie de tekenvaardigheid wil vergroten of worstelt met verhoudingen en het weergeven van diepte en plasticiteit is deze cursus van 8 lessen een goede keuze. Er wordt zowel getekend naar de waarneming aan de hand van stillevens als gewerkt naar de verbeelding met thema’s. Kijkend naar werk van klassieke en hedendaagse kunstenaars worden de mogelijkheden van teken-materialen besproken. Er wordt gewerkt met potlood, houtskool en kneedgum, contékrijt en oost-indische inkt, op diverse papiersoorten.Start: donderdag 8 maart 2018

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Prijs: 135 euro

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Abstract Schilderen Basis

Docent: Mireille Nagtegaal

Deze cursus van 11 lessen is geschikt voor creatieve mensen met interesse in nieuwe ervaringen. Teken- en/of schildertalent is niet nodig. De abstracte kunst ontstond aan het begin van de 20e eeuw. Kunstenaars voerden een radicale verandering door in de presentatie van de werkelijkheid. Dat bood opeens veel ruimte voor eigen invullingen en een nieuw gebruik van kleuren en vormen. In de basiscursus beginnen we aan de onderliggende principes zoals vorm en kleur, ritme en contrast, textuur en compositie, betekenis en verdieping. De begeleiding is individueel maar resultaten worden ook met elkaar besproken. Ontdek wat abstract schilderen jou kan brengen!

Start: vrijdag 19 januari 2018

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: 200 euro

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Soft Pastel Basis

Docent: Lisa Peters Esvelt

We staan tijdens deze cursus van 8 lessen stil bij de verschillende soorten soft pastels en welke ondergrond soorten er beschikbaar zijn voor soft pastels. We gaan aan de slag op zowel suèdeboard als Pastelmat met verschillende soorten soft pastels. Een aantal lessen zullen we een onderwerp behandelen zoals techniek, kleur, licht e.d.. We werken o.a. naar foto’s die u zelf mee brengt. In de laatste lessen kunt u zelfstandig aan de slag gaan met uiteraard technische ondersteuning.


Start: donderdag 8 maart 2018

Tijd: 13:30 tot 16:00 uur

Prijs: 175 euro

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Pastel Technieken

Docent:  Lisa Peters Esvelt

5 bijeenkomsten waarbij je aan de slag gaat met zoveel mogelijk zelf maken. Je prepareert je ondergrond, maakt een ondertekening en op basis van de zo gecreeerde structuren maak je je eindwerk. Je leert ook hoe je een eigen pastelkrijtje maakt! Thema is landschap. Deze cursus sluit naadloos aan op de Soft Pastel Basis cursus, maar het is niet verplicht om deze eerst te volgen. NB: het Pastelleritus-weekend heeft dezelfde inhoud als deze cursus.


Start: vrijdag 4 mei 2018

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: 150 euro

Bijzonderheden: Om de week. Prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Schilderreis Italie: Toscane

Docent: Sasja Bork

Kom in de meivakantie van 2018 naar de wonderschone streek Toscane. Sasja gaat de samenwerking aan met Taste of Tuscany voor een overgetelijke schilderreis vol creatieve, culinaire en culturele ervaringen. Programma en data worden nog bekend gemaakt. Interesse? Stuur vast een mailtje, dan wordt u op de hoogte gehouden.

Data: 1 mei t/m 5 mei 2018

Prijs: volgt


MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Start: woensdag 10 januari 2018

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: 195 euro + materialen 83 euro

Bijzonderheden: prijs is inclusief  koffie/thee.

Schilderen met Olieverf       (online? klik hier)

Docent: Sasja Bork

In deze cursus van 10 lessen raak je vertrouwd met de vele aspecten van het schilderen met olieverf: transparant of dekkend, met penseel of schildermes, nat in nat of laag over laag. Je leert kleuren mengen, kleurovergangen en toonnuances schilderen en je leert hoe je een boeiende compositie kunt maken. Je bouwt je schilderij laag voor laag op volgens de beproefde methode die Sasja al 15 jaar onderwijst en waarmee je schilderij zeker gaat lukken. Voor de cursus kun je bij Van de Linde een materialen pakket bestellen (83 euro) en er zit een zeer uitgebreide reader bij boordevol tips & tricks.
MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN