Schildertechnieken (acrylverf)

Docent: Kathrin Locker

Altijd al willen onderzoeken of schilderen iets voor je is? In deze cursus leer je de grondbeginselen van het schilderen met acrylverf in logisch opgebouwde lessen. In de eerste vijf lessen komen in leuke simpele opdrachten de technische aspecten van het materiaal en beeldende middelen als vorm, licht, ruimte, kleur en compositie aan de orde. In de laatste 5 lessen schilder je stap voor stap een schilderij naar eigen ontwerp en voorkeur op doek.Start: woensdag 8 mei 2019

Duur: 10 lessen

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: € 225

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, lesbrieven en koffie/thee.

CURSUSSEN

ONTDEK JE TALENT IN EEN INSPIRERENDE CURSUS

Van tekenen tot schilderen,

voor beginner tot gevorderd.


Bekijk hier het totale aanbod van cursussen in de Oude Werf

en schrijf je hier in


MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Tekentechnieken 1

Docent: Nine Kullberg

In deze cursus ontdek je de mogelijkheden van verschillende tekenmaterialen: houtskool, potlood, inkt en contékrijt. Je leert hoe je ruimtelijke vormen weergeeft op papier. Lijnvoering, het bouwen van vormen en schilderen met licht; het zit allemaal in “tekenen”. Je leert anders kijken.

Kortom er gaat een tekenbare wereld voor je open.

Start: donderdag 3 oktober 2019

Duur: 8 lessen

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Prijs: € 135  

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Soft Pastel Basis

Docent: Lisa Peters Esvelt

We staan tijdens deze cursus stil bij de verschillende soorten soft pastels en welke ondergrond soorten er beschikbaar zijn voor soft pastels. We gaan aan de slag op zowel suèdeboard als Pastelmat met verschillende soorten soft pastels. Een aantal lessen zullen we een onderwerp behandelen zoals techniek, kleur, licht e.d.. We werken o.a. naar foto’s die u zelf mee brengt. In de laatste lessen kunt u zelfstandig aan de slag gaan met uiteraard technische ondersteuning.


Start: vrijdag 6 september 2019

Duur: 8 lessen

Tijd: 13:30 tot 16:00 uur

Prijs: € 175  

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Pastel Technieken 2.0

Docent:  Lisa Peters Esvelt

De cursus technieken is uitgebreid met nog meer lessen, dus nog meer inhoud. Niet alleen gaan we een soft pastelletje zelf maken, zelf de ondergrond prepareren (en leren we verschillende ondergrond soorten kennen), we gaan ook zelf een onderschildering maken.  Of dat niet genoeg is gaan we ook met het nieuwe product PastellPaste aan de slag! Dat is schilderen op doek... met soft pastel. Kortom een cursus vol met pastel plezier! 


Start: vrijdag 13 september 2019

Duur: 8 lessen

Tijd: 19:30 tot 22:00 uur

Prijs: € 240  

Bijzonderheden: Prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Vrijdag 12 juli 19:30 - 22:00 uur.

Zaterdag 13 en zondag 14 juli 10:00 tot 16:00 uur. Zondag 21, 28 juli en 25 augustus 13:00 tot 16:00 uur.

Prijs: € 195 (+ materiaalpakket € 83)

Bijzonderheden: prijs is inclusief  koffie/thee en reader.


Zomer Stoom Olieverf       (online? klik hier)

Docent: Sasja Bork

In het weekend van 12 t/m 14 juli doe je leuke praktische opdrachten om bekend te raken met materialen, technieken en de beeldende aspecten lijn, vorm, licht, kleur, ruimte en compositie. Ook kijken we naar verschillende stijl stromingen in de kunstgeschiedenis en leer je meer over inspiratie en eigenheid. Op de zondagmiddag maak je de eerste opzet van je schilderij op doek. In de 2 zondagmiddagen daarop werk je dit schilderij steeds verder uit. Vervolgens schilder je in de zomer zelfstandig aan je schilderij. Op de laatste zondagmiddag kun je dan nog enkele verbeteringen aanbrengen en leer je hoe je je schilderij kunt afwerken en presenteren.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Tekentechnieken 2

Docent: Nine Kullberg

Verdiep je tekenvaardigheden met diverse materialen (houtskool, potlood, inkt en contékrijt).  Je leert eigen keuzes maken in compositie en materiaalgebruik en ontwikkelt je eigen handschrift. Daardoor wordt je werk heel persoonlijk.

Zo leer je niet alleen al doende maar ook van elkaar.


Start: donderdag 9 januari 2020

Duur: 8 lessen

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Prijs: € 135  

Bijzonderheden: prijs is inclusief materialen, koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Tekentechnieken 3: tekenen & aquarel

Docent: Nine Kullberg

Erg leuk (en handig) om op vakantie mee bezig te zijn. Je maakt je eigen vakantie impressies met materiaal dat in een handtas of rugzakje past: tekenboekje (Seawhite), doosje aquarelverf (Cotman) en penseel, potlood en/of fineliner.  In de cursus oefenen we het aquarel schilderen in het boekje en op 300 grams aquarelpapier. Je leert over het gebruik en het mengen van kleuren. Kleine opdrachten in de les en voor thuis maken je stap voor stap vertrouwd met het materiaal en het werken in een tekenboekje. Tip:  Volg eerst de cursus Tekentechnieken.


Start: donderdag 12 maart 2020

Duur: 8 lessen

Tijd: 19:30 tot 21:30 uur

Prijs: € 160  

Bijzonderheden: prijs is inclusief koffie/thee en materialen (tekenboekje Seawhite, penseel, doosje aquarelverf Cotman.)

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN