Open Atelier Schilderen

Docent: Sasja Bork

In het open atelier krijgt de gevorderde schilder individuele begeleiding in de ontwikkeling van de eigen beeldtaal. Je brengt eigen materiaal mee, bepaalt zelf je onderwerp en werkt in je eigen tempo. Eigenheid en inspiratie zijn sleutelwoorden.

Eigenheid: Sasja geeft technische tips en daagt je uit op zoek te gaan naar je eigen stijl. Wat boeit jou? Hoe beeld je dat uit? Wat wil je uitdrukken met je werk en hoe vertaal je dat in kleur en vorm? Inspiratie komt voort uit een verwonderde blik en een onderzoekende houding. Sasja geeft je tips om te leren kijken naar je omgeving, want kijken is de kunst. Ze leert je hoe je inspiratie omzet naar een idee en de idee naar een (serie) schilderij(en).Doorlopend op maandag of dinsdag.

Middag: 13:30 tot 16:00 uur

Avond: 19:30 tot 22:00 uur.

Prijs: € 40 per maand (abonnement, per maand opzegbaar, 36 lessen p jaar)

Bijzonderheden: eigen materialen meebrengen. Inclusief koffie/thee.

OPEN ATELIERS

ONTWIKKEL JE EIGEN STIJL IN DE OPEN ATELIERS

Van tekenen tot schilderen en soft-pastel.

Het gehele jaar door.

Er is ook een teken/schilder atelier voor de jeugd!


Bekijk het totale aanbod van open ateliers in de Oude Werf

en schrijf je hier in


MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Open Atelier Tekenen

Docent: Nine Kullberg

Het Teken atelier is voor iedereen die graag tekent en het plezier daarin met anderen wil delen.Er wordt gewerkt naar thema’s en eigen ideeën. Je ontwikkelt je vaardigheden en inspireert daarbij elkaar. Door de docente wordt je uitgedaagd anders te kijken en te experimenteren. Neem je tekenmateriaal naar eigen keuze zelf mee, houtskool, potlood, inkt , pastelkrijt, oliepastel of aquarel. Diverse papiersoorten zijn desgewenst bij de docente te koop.  


Doorlopend op de dinsdagochtend.

Tijd: 9:30 tot 12:00 uur

Prijs: € 40 per maand gedurende 9 maanden (34 lessen in het jaar).

Bijzonderheden: eigen materialen meebrengen. Inclusief koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Open Atelier Pastel

Docent: Lisa Peters Esvelt

Open atelier voor soft pastel liefhebbers. Een plek waar je zelfstandig met je eigen werk aan de slag gaat met technische ondersteuning van de docente in een inspirerende groep. Zo nu en dan zal er iets gezamenlijk worden ondernomen wat overigens geen verplichting is (een nieuwe techniek uitproberen bijvoorbeeld). Gebruik van pastelkrijt en potloden en aanverwante materialen is inclusief. Ondergronden (Canson papier, pastelmat en suède-karton) zijn te koop bij de docente.


Doorlopend. Tweewekelijks op vrijdag

Tijd: 13:30 tot 16:00 uur

Prijs: € 26 per maand

Bijzonderheden: eigen materialen meebrengen. Inclusief koffie/thee.

MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Jeugd Atelier 8-14 jaar

Docent: Herman Schalken

Heb je plezier in tekenen en schilderen of wil je net zo beroemd worden als Picasso of Vincent van Gogh? Meld je dan aan bij het jeugdatelier van Herman Schalken! De lessen in het jeugdatelier staan in het belang van plezier en ontwikkeling. De begeleiding is individueel. Naast essentiële basisbeginselen, praktische vaardigheden en het werken met verschillende materialen staat de stimulering van de eigen creativiteit/ kwaliteit van de leerling centraal. Door deze combinatie en door zijn enthousiasme lukt het Herman om elke leerling snel op een hoger teken/schilder niveau te brengen.

 


MEER INFORMATIE / INSCHRIJVEN

Start: donderdag 19 september

Tijd: 16:15 tot 17:15

Prijs: € 50 voor 5 lessen

Bijzonderheden: prijs is incl. materialen, thee of fris.